UPPLEVELSEN PÅ VÅRA HOTELL – CASA DE CAMPO

Res till Dominikanska Republiken och bo på det exklusiva Casa de Campo

 

Har ni följt med i vår blogg den senaste tiden så har vi vart igenom våra tre Majestic-hotell i Punta Cana. Nu reser vi söder ut mot La Romana och besöker vårt mest exklusiva resort – Casa de Campo.

Casa de Campo var ett av våra tre första hotell och är vårt enda i kategorin ”The leading hotels of the World”. En kvalitetsstämpel som ytterst få hotell i världen innehar och något vi som researrangörer är stolta att kunna erbjuda våra gäster.

Hösten 2013 var jag för första gången på plats på Casa de Campo. Jag hade rest dryga timmen från Majestic Elegance i Punta Cana ner till La Romana. Resan var behaglig då en ny motorväg hade stått klar något år tidigare mellan dessa två städer. Det första som slog mig när jag skulle in på Casa-området var den enorma säkerheten. Inte mindre en tre check Points behövde jag ta mig igenom för att endast komma in på denna enorma anläggning som består utav en hamn, golfbana, parker, pooler etc…

När du väl är inne så är det inte bara hotellet som sticker ut med sin storlek utan även ett hundratals Mansions som ligger längs vägen, där främst förmögna amerikanare har köpt sina drömhus. Väl på plats, dvs vid den maffiga entrén till foajén, så är det inte sällan man får känslan av ren och skär lyx. Direkt blir du väl omhändertagen av din egna privata Butler som visar dig till din villa, ger dig en utförlig beskrivning över området samt ger dig nycklarna till din alldeles egna golfbil.

Casa de Campo gjorde en ”extreme make over” under perioden 2009 – 2010 då de minskade antal villor till 160 exklusiva Elite Rooms. Här erbjuds gästerna antingen rum med terrass eller balkong. Renoveringen var dels planerad för att kvalificera sig in på den unika skaran av världens mest exklusiva hotell, men också för att bli Karibiens mest kompletta resort – vilket de, med facit i hand, lyckades med.

Rummen är mycket rymliga och erhåller alla tillbehör en hotellgäst någonsin drömt om. I närheten av villorna ligger även poolen och strax intill finner man restaurangen La Cana, där frukost, lunch och middag serveras av speciellt handplockade kockar. Poolområdet är lite av en mötesplats på Casa. Här finns t.ex. en Swim up bar, en vanlig bar, men också trevlig underhållning på kvällarna.

I utbudet har samtliga gäster obegränsat med ridning och tennis. Man har också möjlighet till lerduveskytte i en av de fina parkerna. Jag tog själv min golfbil ner mot stranden, stoppade för ett dopp, och provade sedan på ett flertal av de olika vattensporter de erbjuder (min favorit var vattenscooter!). Därefter fortsatte jag ner mot den pittoreska hamnen och lyxade till det med hummer till lunch på den mycket goda fiskrestaurang som erbjuder en makalös utsikt mot havet. Casa de Campo erbjuder sina gäster hela 6 restauranger, som alla har sin charm. Mina favoriter är fiskrestaurangen samt den italienska som är byggd in i en medeltidsmiljö. Självklart ingår allt i gästernas All-Inclusive paket.

Om inte detta var nog så sparar jag det bästa till sist. GOLFEN!

Det Casa de Campo kanske är mest känt för är golfen och i närheten av hotellet ligger tre golfbanor av absolut världsklass. Teeth of the Dog, Dye Fore & Links.

Teeth of the Dog har flera gånger blivit prisad som Karibiens bästa golfbana och är designad av Pete Dye. Hela 7 av de 18 hålen spelas längs med vattnet, och det är svårt att beskriva i ord vilken fantastisk upplevelse det är för en äkta golfälskare att spela på.

Mer om de olika banorna kan du läsa här: http://dominikanskarepublikenresor.se/golf

Är du intresserad av boka Casa de Campo samt läsa mer, gå in på: http://dominikanskarepublikenresor.se/hotell/6-nya-casa-de-campo

För tillfället har vi mycket bra priser på Casa de Campo vi erbjuder våra resenärer under 2018!

Bästa hälsningar

Jonathan Olsson

Dominikanska Republiken Resor

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå