VÄDRET INFÖR RESA TILL DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

Vädret inför resa till Dominikanska Republiken

 

Jag hoppas ni under de senaste veckorna har fått en bättre bild över våra hotell på östra delen av Dominikanska Republiken. Förhoppningsvis leder det till ett snabbare beslut när ni ska leta boende inför resan.

Har ni ytterligare frågor kring hotellen så är ni alltid välkomna kontakta oss. Samtliga kontakt uppgifter finner ni under ”Kontakt” på hemsidan.

För att nu gå vidare så kommer detta inlägget handla om en mycket vanlig fråga vi får från våra resenärer när det går i tankarna att boka. Hur är vädret under den perioden?

Därmed tänkte jag i korta drag sammanfatta vädret i Punta Cana ner till La Romana under året så att ni har full koll innan resan till Dominikanska Republiken.

Östkusten av Dominikanska har en mycket jämn temperatur året runt som ligger mellan 29 – 32 grader och en svag bris. Däremot så kan det under nätterna från, nov, dec, jan och februari gå ner mot 22 grader. Minimitemperaturen under förra året låg under högsommaren på 23 grader, dock är detta mycket ovanligt och också under nattetid.

När det gäller nederbörd så ligger Dominikanska Republiken i ett område som blir mer tropiskt under högsommaren. Landet har totalt 119 regndagar per år, till stor del ligger dessa mellan maj – augusti. Sedan är det lite sanning med modifikation då dessa regnskurar kan vara i så kort som 5 – 10 minuter och för egen del när jag vart där tycker jag det är ganska skönt med en o annan regnskur då det inte blir så tort.

Kanske det som intresserar badande gäster mest är vattentemperaturen. Denna temperatur följer vädertemperaturen mycket väl. Mellan janurai – maj så är det kring Punta Cana ca 25 – 27 grader i vattnet. Från juni till oktober så stiger det till närmare 30 grader för att sedan sjunka igen mot 27 grader. D v s att det är sällsynt med vattentemperaturer under 25 grader räknat på hela året.

I nästa inlägg så kommer jag bland annat ta upp ”Att tänka på” inför resan till Dominikanska Republiken.

Bästa hälsningar

Jonathan Olsson

Dominikanska Republiken Resor

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå