HUVUDSTADEN AV DOMINIKANSKA REPUBLIKEN – SANTO DOMINGO

Huvudstaden av Dominikanska Republiken – Santo Domingo

 

1496 bildades då världens första stad i den nya världen (Idag Västindien), Santo Domingo. Det var Bartolomeo Columbus, bror till Christofer Columbus som upptäckte samt namngav staden.

Nu, över 500 år senare är det fortfarande en av de viktigaste hamnstäderna i Karibien. Geografiskt ligger Santo Domingo på sydkusten, ca 200 km väster ut från Punta Cana och är den största staden på Dominikanska Republiken med ca 2,9 miljoner invånare.

Det finns flera förbindelser att ta sig till Santo Domingo från våra hotell i Punta Cana. Min rekommendation är att ta vår utflykt dit, utöver det finns direktflyg, buss och självklart Taxi.

Santo Domingo speglar verkligen det karibiska med ett livligt nattliv kombinerat med ett rikt restaurangutbud. Vill du ha mer, är självklart det kulturella och det historiska alltid runt hörnet. Väl i Santo Domingo finns det en rad sevärdheter som inte får missas. Nedan följer några jag själv rekommenderar:

Columbus Park

Största parken i Santo Domingo som är en vibrerande mötesplats under både dagtid samt kvällstid. Parken är från slutet av 1800-talet då de reste Christofer Columbus som staty i kärnan av parken.

Ozama Fort

Fortet som reser sig längs Santo Domingos kust byggdes av spanjorerna på 1500-talet för att försvara hamnen. Senare har den underjordiska delen av fortet används som fängelse. Ett måste att ta en rundtur!

Cathedral of Santa Maria La Menor

Karibiens äldsta katedral stod klart i början av 1500-talet och har arkitekturen av gotisk samt barockstil. Katedralen är en ikon inom det katolska samhället och kristna från hela världen besöker Santa Maria La Menor.

Vi har den perfekta heldagsutflykten från hotellet till Santo Domingo. Kontakta oss om ni vill veta mer eller boka utflykten i kombination med er resa.

Stay tuned!

 

Soliga hälsningar

Jonathan Olsson

Dominikanska Republiken Resor

Dela inlägget på sociala medier
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
VK
WhatsApp
Email
Print

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå