Om landet Dominikanska republiken

Dominikanska Republiken är den ö i Västindien som står i särklass när det gäller ”value for money”. Kostnadsläget är här endast 1/3 jämfört med exempelvis Jamaica, Barbados och de franska öarna Guadeloupe & Martinique.

 

OM DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

Dominikanska Republiken ligger centralt i västindien och utgör ca två tredjedelar av ön Hispaniola och gränsar till Haiti. Ön har en yta på 50 000 km2 med 10,1 miljoner invånare. Landet är politisk stabilit sedan många år. Invånarna är spansktalande och valutan är Pesos. Landet har en stark koppling till USA så dollar – USD – är också en gångbar valuta.

På denna fantastiska ö finner du Karibiens vackraste stränder, en storslagen natur och en vänlighet bland folket som du inte finner någon annanstans i världen. Ca 2 timmar österut från den pulserande storstaden Santo Domingo på södra delen, ligger La Romana och slutligen Punta Cana. Det är här palmerna vajar över bland annat den mycket vackra långa kritvita stranden Bavaro och en ort med samma namn. Punta Cana är förhållandevis nyexploaterat och vägnätet är kraftigt utbyggt de senaste åren. Vädret ligger året runt på behagliga 28 – 30 grader och 25 – 26 grader i vattnet. Så istället för att försöka drömma dig bort till paradiset i den vardagliga stressen där hemma, res till Dominikanska Republiken och få garanterat drömmarna uppfyllda.

MER OM DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

Själva ön Hispaniola har varit bebodd sedan omkring 4000 år f.kr. Vid den tiden regerade Tainofolket som livnärade sig på sitt jordbruk. Så sent som år 1492 intogs ön av Christopher Columbus. Något år senare lades grunden till de spanska conquistadorernas första huvudbas i Amerika på ön och med detta flera erövringar av andra Karibiska öar. Conquistadorerna regarde runt om i Karibien fram till år 1697 då en tredje del av västra delen av ön Hispaniola (Haiti) blev erkänt franskt.

Landet var omväxlande franskt och spanskt, men blev till slut självständigt i början av 1900-talet. En stor del av rikedomarna på ön härrör sig från tiden då Castro gjorde revolution på Cuba. Då flydde de rikaste familjerna till Dominikanska Republiken.

KULTUR

Dominikanska republikens historia har en unik och intressant kultur som skapades när flera olika etniska grupper fogades samman. I landets konst, musik, gastronomi, sport och religion som format människorna i Dominikanska republiken märker man av påverkan från européer, afrikaner och i viss utsträckning även från Taino-indianerna.

När det kommer till matlagning har landet en omfattande och mångfasetterad historia eftersom man har påverkats av Spanien, Frankrike och andra delar av världen. Den dominikanska maten har därmed fått fantastiska smaker och aromer.

Dela inlägget på sociala medier
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
VK
WhatsApp
Email
Print

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå