DOMINIKANSKA REPUBLIKEN I FÖRHÅLLANDE TILL ANDRA POPULÄRA DESTINATIONER

Hur skiljer sig andra destinationer från Dominikanska Republiken?

 

Jag har alltid haft ett intresse av att resa och det har gjort att jag besökt flertal länder runt om i världen, gjort minnesfulla äventyr och träffat nya vänner samt bekantat mig med dess kulturer. Att resa enligt mig är stor del av meningen med livet och därmed har alltid just denna bransch legat mig nära till hjärtat.

Redan vid 15 och 16 års ålder reste jag på Språkresa till USA och Australien. Intresset blev starkare i samband med kryssning över Mexikanska golfen till Central Amerika. Jag och min bästa vän, Robert tågluffade genom öst samt väst Europa, för att senare bila igenom 32 stater i en skåpbil under 3 månader. Det resulterade i att ett år senare blev vi båda reseledare, jag för Solresor och han för Ving.

Där var jag bland annat utflyktguide i Tenerife, Menorca, Gran Canaria och Cypern. Det la också grunden till att jag valde att utbilda mig inom Hospitality & Tourism management på San Diego State University och ihop med min styvfar, Ragnar Bruce driva Dominikanska Republiken Resor.

Vad är då skillnaden med de destinationer jag jobbat på samt turismen och dess kulturer kontra Dominikanska Republiken?

Det finns fördelar samt nackdelar med de flesta destinationer runt om i världen, men varför jag kände ett extra stort intresse kring Dominikanska i förhållande till tidigare länder jag vart på var främst att själva kulturen levde kvar samtidigt som turismen florerade runt omkring. Med det vill jag säga att oavsett om det är Playa Inglés på Gran Canaria, Playa de las Americas på Tenerife, Protaras på Cypern eller Punta Cana på Dominikanska så är östkusten på den karibiska ön inte den alternativa charter destinationen.

I Punta Cana finns mycket av de lokala kvar och stränderna är inte överbefolkade. Lokalbefolkningen är oerhört välkomnande och ser inte turismen som något negativt i den mån att de smutsar ner och är allmänt högljudda. Det är klart att turismen är en stor del av Dominikanska Republikens inkomstkälla när de övriga ”EU” länderna som jag jobbat i har flertal övriga intäkter. Det gör att turismens påverkan kan få mer konsekvenser kring lokalbefolkningen i EU-länderna.

Sedan är det hotellen, de flesta hotell av hög standard i Punta Cana, Cap Cana och La Romana lever upp till sitt rykte. Är det något som krånglar så blir det ordnat omgående, när som på dygnet finns det alltid personal redo att genomföra åtgärder och jag har aldrig fått känslan av någon Manana kultur, självklart finns det, men inte på den nivån som i Spaniel eller Cypern.

Liknande standard på hotell i syd Europa existerar, men är man inom charter områden så har jag kunnat se med egna ögon att det finns mer att önska i mån om À la carte restauranger, storlek på rum och den personliga relationen hotellen bygger upp med gästerna på kort tid.

Jag kommer komma tillbaka med lite jämförelser i inlägg framöver då det finns en hel del att notera och jag vet att dessa frågor dyker upp bland våra resenärer.

Tack för er tid och nytt inlägg kommer i nästa vecka!

Bästa hälsningar

Jonathan Olsson

Dominikanska Republiken Resor

Dela inlägget på sociala medier
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
VK
WhatsApp
Email
Print

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå