BÄSTA STRÄNDERNA PÅ DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

Med det läget på världskartan och den storleken på ö så erbjuder Dominikanska Republiken flertalet stränder i världsklass. Kritvita stränder som oftast sträcker sig flera kilometer är ett vanligt scenario, men vilka är egentligen de absolut bästa?

I de kommande inläggen kommer jag beskriva kort de stränder jag anser är väl värda ett besök på Dominikanska Republiken.

  1. Bavaro Beach

Nämns i mångt och mycket som en av de 10 bästa stränderna i världen. Innehar också den blåa flaggan som certifierar stranden till en av de miljövänligaste stränderna i världen.

Bavaro Beach sträcker sig längs hela Punta Canas kust och är den mest besökta populära och längsta stranden på Dominikanska Republiken. Här har gäster möjlighet att promenera hela 10 km under Kokospalmer och mjukt vit sand, men också göra ett och annat stopp hos de karibiska strandbarerna för att avnjuta en Caipirinha.

I takt med att populariteten för stranden växt har även hotell efter hotell dykt upp längs kustremsan, dock kan du fortfarande hitta flera områden där du i princip kan ligga ostört. Mer krävs inte för att motivera denna förstaplats.

2. Playa Rincon

Playa Rincon ligger på den nord östra spetsen av Dominikanska, i närheten av vackra nationalparken Los Haitises.Stranden är ca 3 km lång, men det som gör den unik är framför allt hur glest på turism den är.

För ett par år sedan blev även stranden listad som en av världens bästa av den aktade tidningen, Condé Nast Traveler. Främst på grund av att den ligger avlägset kring ett fantastiskt landskap och därmed blir mindre exploaterad, men också för att den ligger i en vik som skyddar stranden från större vågor, vilket gör det mycket behagligt att simma där.

I nästa inlägg fortsätter vi med listan där fler stränder närmare Punta Cana kommer dyka upp. Med det sagt, Stay tuned for more!

Bästa Hälsningar

Jonathan Olsson

Dominikanska Republiken Resor

Dela inlägget på sociala medier
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
VK
WhatsApp
Email
Print

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå