BÄSTA STRÄNDERNA I PUNTA CANA

Då jag avslutade senaste inlägget med att rosa flera stränder lite utanför själva Punta Cana-området, vill jag börja det här inlägget med att betygsätta ett par stränder i självaste Punta Cana. Om ni undrar varför? Jo, dels för att det finns fantastiska stränder även här, men även för att det är vad ni läsare har önskat – vilket gör mig fantastiskt glad, att ni kommenterar och vill veta mer. Vi hoppar dock över Bavaro-stranden, då den var med i senaste inlägget.

  1. Macao Beach

Ca 3 mil söder om Bavaro Beach ligger den absolut finaste ”Public Beach” i Punta Cana, en strand med namnet ’Macao Beach’. Stranden sträcker sig längre än Bavaro Beach och är ett perfekt tillhåll för surfare. De flesta tar sig hit genom hiking eller buggies.

Det som gör denna strand unik bland andra stränder i Punta Cana är den lokala atmosfären. Här finns inga hotellkomplex och inga högar av strandstolar som ibland kan ta bort det idylliska. Här träffar du istället trevliga välkomnande dominikaner och upplever ett lugn under palmerna som svajar längs med den kritvita sanden. En perfekt utflykt med din partner, helt enkelt!

  1. Juanillo Beach

Fortsätter man 45 minuter söder om Macao Beach finner ni den strand i Punta Cana, ’Juanillo Beach’, som enligt mitt tycke är områdets vackraste. Då stranden till viss del är belägen i den exklusiva delen av Cap Cana är delar av stranden privatägd av antingen hotell eller privatbostäder. Dock finns det även en public area som även den är helt fantastisk. Här möts man nämligen av synen av hur kokospalmerna ramar in den långa, breda och kritvita stranden som mynnar ut i det turkosblåa vattnet. Kort sagt – ett verkligt dominikanskt paradis. En annan fördel med ’Juanillo beach’ är att det inte heller är speciellt mycket folk här, utan det finns lugna platser där man verkligen kan vara för dig själv. Med andra ord, ett måste när du är i Punta Cana.

I nästa inlägg kommer jag fylla på med ytterligare två stränder i Punta Cana som jag varmt rekommenderar!

Stay Tuned!

Bästa hälsningar

Jonathan Olsson

Dominikanska Republiken Resor

Dela inlägget på sociala medier
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
VK
WhatsApp
Email
Print

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå